• Strana:
  • 1

Téma:

Dopnutí řetězu 17 roků 11 měsíců zpět #541

• Mark
  • Avatar uživatele Mark Autor tématu
  • Návštěvník
  • Návštěvník
Je to trochu blbej dotaz, ale nemám vfr tak dlouho a potřaboval bych dopnout řetěz. Mám typ RC36 rv97 a dřív sem letmáč neměl, zajmá mě jestli je třaba na té matici 42, co je u kyvky, třeba opačnej zavit? Mám problém jí povolit a nechci to nějak rvát blbým směrem....Díky

Prosím Přihlásit se připojte se ke konverzaci.

Re:Dopnutí řetězu 17 roků 11 měsíců zpět #542

• Miri
  • Uživatel je blokován
  • Uživatel je blokován
  • Obdržená poděkování 0
Počkej, ty chceš povolovat tu matku co drží náboj kola????? No to néééé, na tu nešahej!!!! Ta kyvka je půlená a povoluje se šroub 17, normální pravej závit. Když se podíváš na kyvku zezadu tak ho dole najdeš. Povolit, tím zubatým klíčem - vypadá jako velkej klíč na povolování středu u šlapek na normálním kole - pootočit excentr dolů utahuješ, nahoru povoluješ, nech na řetězu vůli asi 1,5 cm pokud jezdíš sám a zase dotáhnout ten šroub. Myslím že ten šroub se dotahuje na moment 70, ale to si nejsem jistej. Vem to na ruku a na krev. Pokud máš okolo excentru bordel -při pohybování excentrem tam semtam křupe písek, tak to vypláchni petrolejem, ale na tu velkou matku z levé strany - pokud myslíš tu uprostřed rozety koukej s úctou z povzdálí a ani na ni nešahej.

Příspěvek editován: Miri, v: 25/04/2007 16:11<br><br>Příspěvek editován: Miri, v: 25/04/2007 16:26

Re:Dopnutí řetězu 17 roků 11 měsíců zpět #543

• Mark
  • Avatar uživatele Mark Autor tématu
  • Návštěvník
  • Návštěvník
Moc dík za radu, přišlo mi divný,že by byl zapotřebí tak velkéj klíč(ten sem si už sehnal,tak teď bude ležet nevyužit) a v origo sadě nářadí nic takového není. O víkendu si to došteluji....

Odp:Dopnutí řetězu 16 roků 1 měsíc zpět #2126

• Petr
  • Avatar uživatele Petr Autor tématu
  • Návštěvník
  • Návštěvník
Zdravím, dnes jsem to zkoušel dotáhnout. Taky jsem myslel, že za pomoci toho velkýho šroubu, tak se chci zeptat, jestli se pod něj dává nějaký lepidlo či tak něco nebo ho stačí dotáhnout na sílu nohy. :)
Jinak k samotnýmu dotahování řetězu: povolil jsem kyvku a zkusil zabrat směrem dolů, ale řetěz se povolil, směrem nahoru jsem ho s bídou dotáhl na úroveň jako před povolením, ale na požadovanou vůli se to ne a ne hnout a to jsme zkoušeli s taťkou všechno možný nářadí......dal by se nějak specifikovat ten klíč, že bych si ho nechal vyrobit? Nebo na kolik vyjde originál od Hondy? Při koupi motorky tam žádný nářadí nebylo.
P.S. Mam VFR 750f r.v. 1990.
Děkuji za info.

Odp:Dopnutí řetězu 16 roků 1 měsíc zpět #2134

• Milda
  • Uživatel je blokován
  • Uživatel je blokován
  • Obdržená poděkování 0
palec lupni sem mailovku a já ti pošlu nákres klíče ,jestli o to stojíš ještě B)

Odp:Dopnutí řetězu 16 roků 1 měsíc zpět #2135

• overkill
  • Uživatel je blokován
  • Uživatel je blokován
  • Obdržená poděkování 0
:side: :laugh:

:laugh: B)

DO PIČE KURVÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁ !!!!!!!!

Honda vfr service manual

kapitola 3. str. 12.
Je to tam namalovaný jako v manuálu.!!!

zbytek jsem vymazal protože můj komentář byl ffffakt sprostý, ale manuál je zdarma ke stažení na netu do pičeeeeeeeee

Naposledy změněno: od overkill. Důvod: námrd jako prase

Odp:Dopnutí řetězu 16 roků 1 měsíc zpět #2137

• Milda
  • Uživatel je blokován
  • Uživatel je blokován
  • Obdržená poděkování 0
esi nejsi trochu přepracovanej B)

Naposledy změněno: od Milda.

Odp:Dopnutí řetězu 16 roků 1 měsíc zpět #2140

• overkill
  • Uživatel je blokován
  • Uživatel je blokován
  • Obdržená poděkování 0
Mě se zdá, že ty manuály jsou tajný. A jestli ne tak nevím.

Odp:Dopnutí řetězu 16 roků 1 měsíc zpět #2141

• Jura
  • Uživatel je blokován
  • Uživatel je blokován
  • Obdržená poděkování 0
Zdarec.Ty klíče měl Sonny.Když jsem ale posledně pro jednoho kluka chtěl, tak Dave tuším říkal, že už nemá, ale nechá nějaký udělat.Chtěli za něho tuším nějakých 160, nebo 180Kč.Nákres ti taky klidně pošlu.Je to takový velký céčko s pákou.Když jsem ho neměl, postupoval jsem tak, že jsem povolil tu 17 shora vedle rozety a pak velkým šroubovákem s plochou špičkou ťuknul na tu velkou štelovací matku vedle rozety.Je to seci dost neprofesionální rešení, ale v nouzi pomůže.Napíná se skutečně po směru hodinových ručiček, tedy vzadu shora dolů.

Odp:Dopnutí řetězu 16 roků 1 měsíc zpět #2151

• Petr
  • Avatar uživatele Petr Autor tématu
  • Návštěvník
  • Návštěvník
No, povolený to mam, povolit to šlo, dotáhnout ne. Přeci jenom je to klíč na kolo a ne na moto. Klíč už jsem objednal, tak snad přijde zítra a budu s tim moct víc zabrat. Jinak overkille: podle manuálu jsem to taky našel, jen mi prostě nejde klíčem, kterej mam k dispozici pořádně zabrat asi no.

• Strana:
  • 1
Vygenerováno za 0.296 sekund