Ahoj Vlado, sorry za spoždění. S tím sekundarním převodem bys měl být spokojen. U FIčka je to velkej rozdíl. No a co dál??? Pokud tě nelimitují peníze tak určitě běž do laděnych koncovek. Alspoň koncovek páč se svody by to byl balík. Značek na trhu je spousta, ale myslím, že je zbytečné kupovat Akrapovič nebo Leo Vince (ač jsou nejlepší!), protože to by tě ty dvě koncovky vyšli +-na 25t.kč. Doporučil bych ti českého výrobce Tenax. Dělají i zakázkovou výrobu takže ti udělají v podstatě co tě napadne. Mrkni na odkaz, jsou tam např. luxusní kosočtverce. Výkonu ti to moc nepřidá je to tak +-2-3koně a to možná nahoru i dolů, ale za ten sound a look to prostě stojí.
No a pak ti z těch běžných věcí zbývá vzduchový filtr značky K&N nebo BMC. Hlavní výhoda v podstatě nekonečná životnost. Je vypratelný, má jinou propustnost. Jiná propustnost sebou ovšem přináší jinou směs a to nemusí být vždycky dobré. V ideálním případě si koupíš PCII nebo PCIII (cca 10500kč v ČR) a v servise s brzdou ti upraví zapalovací mapy podle filtru a koncovek na ideální stav.
O PC už jsme se tu bavili několikrát a já si myslím, že má smysl jen pokud opravdu nevíš co s penězi. V servise tě budou strašit, ale... Já bych ti doporučil jít do těch laďáků a koupit KNko. Potom vyzkoušet jakou máš spotřebu a jak se ti zdá jízda. Pokud nenajdeš zásadní problém pak bych PC vůbec neřešil. POkud by nějak moc vylítla spotřeba nebo se ti nezdál projev tak ten filtr můžeš kdykoliv vyměnit za seriovku. Laďáky by nějaké znatelné problémy způsobit neměly, možná spotřeba, ale to zaléží jaké laďáky a jak na Vteca sednou.
Tady odkaz na ten Tenax:
www.vyfukytenax.cz/fotogalerie.html
a tady má dobré ceny KN filtrů:
www.motorkar.net/
Jinak moje zkušenost: laďák+ svod 60mm+ KN filtr= spotřeba +- stejná, možná při prasácké jízdě nepatrně větší max do 0,5l. Jízda pocitově skvělá, protože zhluboka se nadechující motor přes KNko a letící ven bez zbytečných euronesmyslů ve výfuku je prostě neodolatelnej chraplavej řev. Výkonově těžko říct, ale na pocit se mi zdá, že je to stejné jako seriovka jen asi od 8-9tisíc do červených jakoby byla divočejší a víc se jí to líbilo. A ještě mě napadly iridiové svíčky. Já je mám a spokojenost. Když už nic měli by mít delší životnost a nulanula nic snižovat spotřebu. Já je mám, rozíl žadný, ale ten pocit
, že jsi ji dopřál nco nadstandartního za to stojí