Ahoj pánové,
tento víkend jsem oficiálně (teda spíš jen ve své hlavě

) zahájil přípravu mého mazla na novou sezonu.. a během odstrojování motorky mi v hlavě vzniklo několik otázek a rád bych znal vaše názory:
1) Olej a pružiny ve vidlicích
- dřív cca 4 roky zpátky jsem používal Motul(10W), poslední 2 sezony na doporučení používám Motorex(10W)... nějaký rozdíl jsme však nezaznamenal... jaké máte s oleji zkušenosti vy a co případně doporučujete?
- pružiny doposud origo, progresivní. Zvažuji koupi Ohlinsů, které jsou však a pouze lineární. Máte někdo s nimi zkušenosti? Názory, které jsem doposud vyslechl, na lineární pružiny jsou tak 50:50.. ale převládá názor, že lineární jsou bezkonkurenční na okruh, ale pro běžný provoz (navíc v kombinaci s vidlicema VFR, u kterých lze nastavit pouze předpětí pružiny) jsou lepší progresivní... co vy na to?
2) Alarm
Již jednou jsem si v praxi vyzkoušel, jaké to je ráno se probrat a zjistit, že na místě, kde ještě večer stála motorka, ráno nestojí nic... a tak přemýšlím o instalaci alarmu. Někteří prodejci nabízí i tzv. GPS Tracker, což mě celkem zaujalo. Podělí se někdo o zkušenosti s alarmem (myslím jakéhokoliv)?
Kdyby mě ještě něco napadlo, budu průběžně aktualizovat
Díky za názory