To je krásná fráze " Ze prej vfr to ma tek technicky zabezpeceno ze se ji nic stat nemuze"

Jsou vcelku rozdíly mezi FI a VTECem. Myslím, že FI chladí lépe. Možná jde na FI dát i druhá vrtule, ale na VTECu na to není místo. Leda by se podložila kapotáž. A u VTECu je ještě problém s obráceným tahem ventilátoru. Což už jsem podrobně rozepsal v článcích. Kus jihu jsem taky pojezdil, ale už kvůli sobě se snažím jezdit mimo největší vedra, takže extrémní zkušenosti nemám. Na displeji jsem sice měl hodnoty nad stovku běžně, ale ještě nikdy se mi motorka neodstavila.
Co se chladící kapaliny týče, vyzkoušel jsem několik druhů a fungují asi všechny. Na druhou stranu, proč řešit něco, co už za mě vyřešil někdo jiný? Kupuji už jen originál Honda. Není to o tolik dražší a máte jistotu, že do motoru přijde, co tam má být (neleptá těsnění, hliník atd.) U některých motorů může nesprávná volba kapaliny vést až k jejich poškození (připéká se). To není případ VFR.
Originál kapalina se neředí, stačí nalít. A pokud byste potřebovali dolít někde na cestách, měli byste tu samou dostat kdekoli v Hondě.
Ohledně chlazení je asi bezproblémová poslední reinkarnace VFR/Crossrunner, která má náporový chladič vpředu. To by mohl potvrdit nebo vyvrátit Jirka s Crossem.